Efficiënte, duurzame parkeeroplossingen

Vooraf reserveren

Om het je gemakkelijker te maken, kun je tegenwoordig bij verschillende parkeervoorzieningen vooraf reserveren. Zo ben je altijd verzekerd van een parkeerplek. ParkBee werkt bijvoorbeeld uitsluitend met reserveringen en Q-Park heeft sinds kort ook een reserveringssysteem voor een groot deel van de parkeergarages.

Geautomatiseerd parkeren

Een van de meest innovatieve parkeersystemen voor auto's is geautomatiseerd parkeren. Hierbij rijden robotische voertuigen de auto naar een beschikbare parkeerplaats en parkeren deze op een veilige en efficiënte manier. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer in de stad aanzienlijk en vermindert de hoeveelheid ruimte die nodig is voor parkeren.

Slimme parkeersystemen

Slimme parkeersystemen maken gebruik van sensoren en technologie om de beschikbaarheid van parkeerplaatsen in real-time te detecteren en te rapporteren. Bestuurders ontvangen deze informatie ontvangen via een app, waarmee ze snel en efficiënt een beschikbare parkeerplaats vinden en reserveren. Dit verbetert de verkeersstroom en vermindert de tijd die bestuurders besteden aan het zoeken naar parkeerplaatsen.

Verticaal parkeren

Bij verticaal parkeren worden auto’s als het ware op elkaar gestapeld voor meer parkeerruimte. Ook dit gebeurt met behulp van robots die de auto’s inparkeren.

Ondergronds parkeren

Ondergronds parkeren wordt steeds populairder. We kennen de ondergrondse parkeergarages natuurlijk al, maar bij dit type parkeersysteem wordt gebruik gemaakt van een ondergrondse parkeergarage die bereikbaar is via een lift of een hellingbaan. Ondergronds parkeren is enorm ruimtebesparend en beschermt voertuigen tegen weersomstandigheden en vandalisme.

De toekomst van parkeren houdt de gemoederen nogal bezig. De wereld is continu in verandering en de parkeerbranche moet daarin uiteraard ook mee. Wij zijn dan ook steeds bezig met innovatieve en duurzame oplossingen om parkeergarages zo efficiënt mogelijk te maken.

Meer over All Jobs