LED-schermen in een parkeergarage

De voordelen van LED-schermen


Als het gaat om parkeeroplossingen zijn er tal van technologische innovaties die kunnen worden toegepast om het proces van parkeren eenvoudiger en efficiënter te maken. Een van de meest opvallende en effectieve oplossingen zijn LED-schermen. LED-schermen bieden een grote meerwaarde in en rondom parkeervoorzieningen.

Wat zijn LED-schermen?

LED-schermen zijn grote schermen die gebruik maken van Light Emitting Diodes (LED's) om licht uit te stralen. Deze technologie wordt vaak gebruikt in reclame en verkeerssignalering, maar wordt dus ook toegepast in parkeeroplossingen.

De voordelen van LED-schermen in parkeeroplossingen

Real-time informatie

LED-schermen geven real-time informatie over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen en eventuele veranderingen in het parkeerbeleid. Zo kan een LED-scherm bijvoorbeeld aangeven dat een bepaalde parkeerplaats niet beschikbaar is vanwege een evenement of dat de tarieven zijn gewijzigd.

Efficiënter parkeren

LED-schermen worden ook gebruikt om bestuurders te begeleiden naar beschikbare parkeerplaatsen. Door middel van sensoren wordt dan bepaald welke parkeerplaatsen vrij zijn en deze informatie wordt weergegeven op de LED-schermen. Zo kunnen bestuurders efficiënter parkeren en wordt tijd bespaard bij het zoeken naar een parkeerplaats.

Veiligheid

LED-schermen dragen bij aan de veiligheid in parkeergarages. Door het plaatsen van LED-schermen bij de ingang van de parkeergarage kunnen bestuurders bijvoorbeeld worden gewaarschuwd voor verkeerde rijrichtingen of het risico op het blokkeren van de doorgang.

Flexibiliteit

LED-schermen zijn zeer flexibel in gebruik en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een parkeervoorziening. Daarnaast kunnen de schermen worden gebruikt voor het weergeven van advertenties of andere belangrijke informatie.

Milieuvriendelijk

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. LED-schermen zijn zeer energiezuinig en hebben een lange levensduur. Dit betekent dat ze een milieuvriendelijke oplossing zijn voor parkeeroplossingen die graag hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

Conclusie

LED-schermen zijn een zeer effectieve en veelzijdige oplossing voor parkeeroplossingen. Door het gebruik van LED-schermen kunnen bestuurders efficiënter parkeren, wordt de veiligheid verhoogd en kan real-time informatie worden verstrekt over beschikbaarheid en tarieven.

Bij All Jobs Wayfinding & Parking Solutions produceren we LED-schermen volledig naar wens en geheel afgestemd op de parkeersituatie van jouw organisatie.

Meer over All Jobs