Mobility as a service

Een toekomstgericht concept


Files worden steeds langer, het wordt drukker in de steden en het openbaar vervoer zit steeds voller. Ook roepen grote steden steeds vaker autovrije gebieden in het leven. Daar moet toch iets op te bedenken zijn? Jazeker. Mobility as a Service!

Eerder gingen we al in op het steeds populairdere concept mobiliteitshub. De mobility hub is voortgekomen uit de populariteit van Mobility as a Service (afgekort MaaS), dat is gericht op het aanbieden van verschillende mobiliteitsdiensten aan reizigers, afgestemd op de wensen en behoeften die zij op dat moment hebben.

Kies op ieder moment het vervoersmiddel dat het beste bij je reis past

Als gebruiker van Mobility as a Service kies je voor een vervoersmiddel dat op een bepaald moment het best past bij waar je naartoe wit. Ga je naar de binnenstad? Dan is het openbaar vervoer of de fiets een geschikte keuze. Ga je op bezoek bij je opa en oma op het platteland? Dan pak je gemakkelijk de deelauto. Het idee achter Mobility as a Service is dat je sneller, slimmer, goedkoper en duurzamer van de ene naar de andere plek reist.

Kwaliteit van de leefomgeving in steden

Het wordt steeds drukker in de steden en in sommige gebieden zijn auto’s zelfs niet meer toegestaan. De zogenoemde autovrije zones. Dit verbetert de kwaliteit van de leefomgeving en daarnaast is er simpelweg geen ruimte meer voor veel auto’s. De behoefte om een eigen auto te bezitten wordt door het inzetten van Mobility as a Service bovendien minder groot. Flexibiliteit en beschikbaarheid worden juist des te belangrijker. Een economie die meer gericht is op delen is goed voor de leefomgeving, het milieu en de bereikbaarheid in grote steden.

Plannen, boeken en betalen

Het mooie aan Mobility as a Service is dat je via een app of systeem kunt inzien welk vervoersmiddel beschikbaar is op het moment dat jij het nodig hebt. Je wilt natuurlijk graag tijdig weten waar je aan toe bent en of je daadwerkelijk de deelauto kan pakken naar je opa en oma. Is de deelauto beschikbaar? Dan boek en betaal je hem meteen. Zo geregeld!

Mobiliteit is up and coming, dit zal dus nog meer aan populariteit winnen in de komende jaren. Wij zijn erg benieuwd hoe mobiliteitsconcepten zich verder gaan ontwikkelen en hoe we hieraan kunnen bijdragen.

Meer over All Jobs