De verwachte groei van parkeren bij een laadpaal

De verwachte groei van parkeren bij een laadpaal

Elektrisch rijden is populair en het aantal elektrische voertuigen zal in de komende jaren steeds verder toenemen. Dit betekent dat ook parkeergarages en -voorzieningen hierop voorbereid moeten zijn. Wanneer er meer elektrische voertuigen worden gebruikt, is er meer behoefte aan parkeren bij een laadpaal.

Meer laadpalen in parkeergarages

In 2025 moeten er 10 keer zo veel laadplaatsen in parkeergarages zijn als in 2021. Dit ligt in lijn met het streven om vanaf 2030 alleen maar elektrische auto’s te verkopen. Sommige parkeergarages bieden nog helemaal geen laadopties voor elektrische auto’s, dus daar zal in de komende jaren aan gewerkt worden. Bij andere parkeergarages zullen de laadfaciliteiten verder worden uitgebreid. In 2025 moet 5% van de parkeerplaatsen elektrisch zijn en in 2030 10%. Deze cijfers zijn gebaseerd op de verwachte groei van het aantal elektrische auto’s.

Parkeerplaatsen op straat verminderen

Gemeenten streven ernaar het aantal parkeerplaatsen op straat te verminderen, wat het uitbreiden van parkeergarages nóg belangrijker maakt. Als deze dan ook nog dienen als laadpunt voor elektrische auto's, is dat een win-win.

Wayfinding & signing voor het moeiteloos vinden van een laadplaats

Het is één taak om de parkeergarages uit te breiden met laadfaciliteiten en een tweede taak om deze plekken moeiteloos vindbaar te maken voor de elektrisch rijder. That's where we come in! Wij zorgen er door middel van wayfinding en signing voor dat de parkeerplaatsen met laadpaal zonder moeite gevonden worden. Dit begint al aan de buitenkant van de parkeergarage. Daar kan, al dan niet dynamisch, weergeven worden of er voldoende parkeerplaatsen zijn voor elektrische voertuigen.

Dynamisch parkeergeleidingssysteem

Met behulp van een parkeergeleidingssysteem, ook wel PRIS, kan al van buiten de parkeergarage getoond worden of er voldoende laadplekken vrij zijn. Zo worden bezoekers tijdig geïnformeerd en wordt onnodig zoekverkeer voorkomen.

Een innovatief plan of advies nodig bij het elektrificeren van de parkeervoorziening? Neem contact met ons op via sales@alljobs.nl.