Alles over parkeergarage belijning

Het belang van belijning in parkeergarages


Belijning is onmisbaar in parkeergarages. Het zorgt niet alleen voor een duidelijke routing, maar draagt ook bij aan de veiligheid van bezoekers. We gaan in op de voordelen van belijning in een parkeergarage en de redenen waarom je het zelf aanbrengen van belijning beter uit je hoofd kunt laten.

De voordelen van belijning

Efficiënt gebruik van ruimte

Het doel van een parkeergarage is dat er zo veel mogelijk auto's kunnen parkeren in de beschikbare ruimte. Door belijning aan te brengen is het voor iedereen duidelijk wat de parkeervakken zijn en wordt de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt.

Veiligheid

Belijning draagt bij aan de veiligheid van gebruikers van de parkeergarage. Door het aanbrengen van duidelijke markeringen en grenzen, weten bestuurders precies waar ze wel en niet kunnen rijden en parkeren. Dit vermindert de kans op ongelukken en botsingen. Daarnaast zorgt belijning ervoor dat voetgangers veilig en gemakkelijk kunnen lopen zonder in de weg te staan voor voertuigen.

Duidelijkheid

Belijning geeft duidelijkheid en zorgt ervoor dat bestuurders zich aan de juiste richtlijnen houden, wat de doorstroming versoepelt en voorkomt dat bezoekers de weg kwijt raken.

Comfort

Belijning zorgt voor meer comfort in parkeervoorzieningen. Wanneer parkeerplaatsen goed zijn gemarkeerd, weten bestuurders precies waar ze moeten parkeren en hoe ze het beste in en uit kunnen rijden. Dit vermindert de stress die gepaard gaat met parkeren, wat vooral handig is op drukke locaties. Zo verbeter je dus meteen de algehele bezoekerservaring!

Esthetiek

Niet geheel onbelangrijk: belijning draagt bij aan de esthetiek van parkeervoorzieningen. Wanneer belijning op een professionele en nette manier is aangebracht, zorgt dit voor een aantrekkelijke uitstraling van de parkeervoorziening. Dit versterkt de algehele uitstraling en geeft de locatie een uitnodigende sfeer.

Waarom kun je de belijning beter niet zelf aanbrengen?

Het zelf aanbrengen van belijning in een parkeergarage lijkt misschien eenvoudig en kosteneffectief, maar wij raden dit absoluut niet aan. Goedkoop is, zoals de bekende uitspraak mooi zegt, duurkoop. Hieronder leggen we je uit wat de nadelen zijn van zelf belijning aanbrengen:

Onnauwkeurigheid

Doordat je niet beschikt over de juiste middelen, kan het zelf aanbrengen van belijning leiden tot onnauwkeurigheden, zoals scheve lijnen of ongelijke afstanden tussen de parkeerplaatsen. Dit geeft verwarring, is onveilig en beïnvloedt de uitstraling van de parkeervoorziening negatief.

Verkeerde verfsoorten

Er zijn speciale verfsoorten voor het aanbrengen van belijning in een parkeergarage. Het gebruik van de verkeerde verfsoorten leidt tot snelle slijtage en vervaging van de belijning, waardoor het regelmatig opnieuw aangebracht moet worden.

Gevaarlijk

Het aanbrengen van belijning in een parkeergarage kan gevaarlijk zijn als de juiste veiligheidsmaatregelen niet worden genomen. Denk hierbij aan maatregelen om te voorkomen dat de verf op andere oppervlakken of objecten terechtkomt en het beschermen van werknemers tegen de verfdampen.

Tijdsintensief

Het aanbrengen van belijning in een parkeergarage is tijdsintensief, vooral als je niet over de juiste apparatuur en kennis beschikt. Dit heeft als gevolg dat de parkeergarage langer dicht moet, wat leidt tot ongemak van bezoekers en het mislopen van inkomsten.

Onderhoud

Het onderhouden van zelf aangebrachte belijning is lastig, vooral als de verf snel vervaagt of slijt. Dit leidt uiteindelijk toch tot extra kosten en onnodig werk.

All Jobs ontwerpt unieke markeringen, volledig passend bij de organisatie. We brengen alle wegmarkeringen aan op een voorbehandelde ondergrond, zodat ze goed hechten. Voor de markeringen zijn verschillende verfsoorten mogelijk, afhankelijk van het bestaande materiaal in de parkeervoorziening. Voor een optimale levensduur van de wegmarkering doen we graag nog een nabehandeling. Bij All Jobs doe je het in één keer goed!

Meer over All Jobs