De voordelen van een parkeergeleidingssysteem

De voordelen van een parkeergeleidingssysteem

Efficiënt parkeren met een parkeergeleidingssysteem

Hoe handig en fijn is het wanneer je al op je route kunt zien of er voldoende parkeerplek is in de parkeergarage waar je van plan bent te parkeren? Indien er geen plek is, kun je nog veranderen van route en naar een andere parkeervoorziening toe rijden. Dit is te realiseren door middel van een parkeergeleidingssysteem.

Duurzaam, veilig en prettig

Een onduidelijk weergegeven parkeersituatie resulteert in een lange wachtrij voor een volle garage en zorgt ervoor dat bezoekers lang op zoek zijn naar een parkeerplaats. Dit veroorzaakt verkeersoverlast en brengt bovendien flink wat CO2-uitstoot met zich mee. Ook zorgt het voor ergernis bij de automobilisten, wat een fijne bezoekerservaring vermindert en de sociale veiligheid waarborgt.

Naast bovenstaande voordelen helpt een parkeergeleidingssysteem ook bij het bepalen van de route, bijvoorbeeld door een gemeente. Zo kan het systeem aangeven hoe een automobilist moet rijden en worden drukke wegen ontlast. 

Typen parkeergeleidingssystemen

Er is een verschil in typen parkeergeleidingssytemen. Zo kan er gekozen worden voor led displays met vol vrij aanduidingen waarbij 'VOL' roodgekleurd is en 'VRIJ' groengekleurd. Ook kan er gekozen worden voor een systeem dat het exacte aantal vrije plekken weergeeft. Bovendien is een kruisweergave mogelijk. Deze is in te zetten wanneer een parkeergarage niet gebruikt kan worden, bijvoorbeeld ten tijde van een evenement of groot onderhoud.

In grote steden zijn parkeergeleidingssystemen al bijna niet meer weg te denken, maar ook steeds vaker wordt het ingezet om te navigeren op specifieke terreinen, bijvoorbeeld zoals bij Hogeschool Windesheim.

Stap voor stap naar een gebruiksvriendelijke, veilige én duurzame routing, dat is het doel!

Benieuwd naar de mogelijkheden van een parkeergeleidingssysteem voor uw parkeervoorziening? Informeer via sales@alljobs.nl of vraag een gratis analyse aan.