Waarom een hoogtebalk essentieel is in iedere parkeervoorziening

Waarom een hoogtebalk essentieel is in iedere parkeervoorziening

"Maximale doorrijhoogte: 2,5 meter"

Deze tekst is vaak te zien op een hoogteportaal. De hoogtebalk bij dit portaal dient als doorrijdbeveiliging. Je ziet zo'n hoogtebalk vaak als onderdeel van het entreeportaal bij het betreden van een parkeervoorziening. De hoogtebalk geeft de maximale doorrijhoogte aan die een voertuig mag hebben om een parkeervoorziening in te rijden, met als doel: schade aan zowel de parkeergarage als het voertuig voorkomen. 

Indien de hoogtebalk niet aanwezig is bij het entreeportaal, maar slechts de maximale doorrijhoogte wordt aangegeven, bestaat het risico dat automobilisten alsnog een te hoog voertuig hebben zonder dit te weten. Schade aan zowel de auto als de parkeergarage is dan niet ver weg..

Hoogtebalk op maat laten maken

Een hoogtebalk is een essentieel onderdeel bij de inrit van een parkeervoorziening, maar ook bijvoorbeeld in distributiecentra of bedrijfshallen. De hoogtebalk moet in de meeste gevallen op maat gemaakt worden, afhankelijk van de infrastructuur en het soort verkeer op de plek van bestemming. Het voordeel hiervan is dat hij volledig naar wens te produceren is. Wij produceren alle hoogtebalken bijvoorbeeld in onze eigen productiehal en vrijwel alles is daarbij maatwerk.

De hoogtebalk bestaat vaak uit aluminium en is standaard wit met rood, de kleuren die 'gevaar' aangeven. De vorm en dikte kunnen verschillen, afhankelijk van de situatie waarin de begrenzer gebruikt wordt. 

Goed om te weten is dat het vervangen van een hoogtebalk relatief gezien veel minder kost dan het vervangen of repareren van een volledig entreeportaal.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor hoogtebalken in uw parkeervoorziening of is het huidige entreeportaal toe aan een vernieuwing? Neem contact met ons op of vraag een gratis analyse aan.