Waarom een hoogtebalk essentieel is in iedere parkeervoorziening

Waarom een hoogtebalk essentieel is in iedere parkeervoorziening

"Maximale doorrijhoogte: 2,5 meter"

Dit is de tekst die vaak te zien is op een hoogteportaal. De hoogtebalk bij dit portaal dient als doorrijdbeveiliging. Je ziet zo'n hoogtebalk vaak als onderdeel van het entreeportaal bij het betreden van een parkeervoorziening. De hoogtebalk geeft de maximale doorrijhoogte aan die een voertuig kan hebben om een parkeervoorziening in te rijden met als doel: schade aan zowel de parkeergarage als het voertuig te voorkomen. 

Indien de hoogtebalk niet aanwezig is bij het entreeportaal, maar slechts de maximale doorrijhoogte wordt aangegeven, bestaat er een risico dat automobilisten alsnog een te hoog voertuig rijden zonder dat zij dit weten bij het inrijden.

Hoogtebalk op maat laten maken

Een hoogtebalk is daarom een essentieel onderdeel bij de inrit van een parkeervoorziening, maar ook bijvoorbeeld in distributiecentra of bedrijfshallen. De hoogtebalk dient in de meeste gevallen op maat gemaakt te worden, afhankelijk van de infrastructuur en het soort verkeer van de plek waar deze wordt gebruikt. Het voordeel hiervan is dat hij volledig naar wens te produceren is. Wij produceren alle hoogtebalken bijvoorbeeld in onze eigen productiehal en vrijwel alles is daarbij maatwerk.

De hoogtebalk bestaat vaak uit aluminium, vanwege het lichte gewicht en is standaard wit met rood, de kleuren die 'gevaar' aangeven. De vorm en dikte kunnen wel verschillen, afhankelijk van de situatie waarin de begrenzer gebruikt gaat worden. 

Goed om te weten is dat het vervangen van een hoogtebalk relatief gezien veel minder kost dan het vervangen of repareren van een volledig entreeportaal.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor hoogtebalken in uw parkeervoorziening of is het huidige entreeportaal toe aan een vernieuwing? Neem contact met ons op of vraag een gratis analyse aan.