Zo zorg je voor overzicht in een parkeergarage

De basis voor een overzichtelijke parkeergarage


Ben je ooit een parkeergarage binnengereden? Waarschijnlijk wel. Ben je er ook wel eens de weg in kwijtgeraakt? Misschien wel, maar hopelijk niet.

De routing in een parkeergarage dient duidelijk te zijn voor iedere bezoeker. Er zijn verschillende elementen die een parkeergarage overzicht geven.

Wayfinding en signing

De bewegwijzering in een parkeergarage is de basis voor een duidelijke routing. Het zorgt voor overzicht en richting en is daarom essentieel voor de veiligheid van de parkeergarage.
Wayfinding en signing is veelal terug te zien in de vorm van pijlen op de vloer en borden aan de wanden en het plafond.

Wegmarkering en belijning

Wegmarkering en belijning in een parkeergarage zorgen voor een georganiseerde in- en uitstroom van auto’s en maakt duidelijk waar een bezoeker wel en niet mag parkeren. Het is belangrijk om voor hoge kwaliteit belijning te kiezen. Een parkeergarage wordt veel gebruikt, waardoor slijtage snel optreedt. Wegmarkeringen bestaan uit lijnen, symbolen, pictogrammen of karakters.

Aanrijdbeveiliging en afbakening

Het uitgangspunt van aanrijdbeveiliging en afbakening is het beschermen van de parkeervoorziening en autoschade. Daarnaast biedt aanrijdbeveiliging overzicht, omdat daarmee duidelijk wordt aangeven dat je ergens niet kunt rijden.

Huisstijl

Een huisstijl die overal terugkeert zorgt niet alleen voor herkenbaarheid, maar ook voor overzicht. Hetzelfde kleur- en stijlgebruik geeft een gevoel van eenheid en leidt niet af, wat het vinden van de juiste weg binnen een parkeergarage vergemakkelijkt. De huisstijl wekt bovendien direct een associatie op met de organisatie van de parkeergarage.

Overzicht in een parkeergarage zorgt voor een fijne en veilige bezoekerservaring. Benieuwd hoe wij overzicht kunnen creëren in jouw parkeergarage? Neem contact met ons op!

Meer over All Jobs