Optimaliseer de bezoekerservaring

Een parkeergarage beter vindbaar maken, hoe doe je dat?


Het vinden van een parkeergarage is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet in een drukke stad. Als eigenaar of beheerder van een parkeergarage wil je natuurlijk dat bezoekers jouw parkeervoorziening moeiteloos vinden.

Hieronder zijn enkele manieren om een parkeergarage beter vindbaar te maken.

Maak het entreeportaal goed zichtbaar

De ingang is het belangrijkste element van de parkeergarage. Daar moeten bezoekers naartoe. Je wilt dat deze duidelijk zichtbaar is vanaf de weg. Zorg voor een opvallend entreeportaal door het gebruik van kleuren en tekst die eruit springen. Ook helpt het om het entree uitnodigend te maken, door bijvoorbeeld groenvoorzieningen of kunstwerken te plaatsen. Bovendien is voldoende licht van essentieel belang, zodat de parkeervoorziening ook 's morgens vroeg en 's avonds laat te vinden is.

Duidelijke bewegwijzering

Een duidelijke bewegwijzering, ook wel wayfinding, is cruciaal om klanten naar de parkeergarage te leiden. Dit wordt bereikt door borden te plaatsen op strategische punten, zoals kruispunten of straathoeken. Zorg ervoor dat de borden groot genoeg zijn en gemakkelijk leesbaar zijn, ook vanuit de auto.

Gebruik opvallende kleuren

Je kunt wel borden plaatsen, maar als deze niet opvallen ziet nog steeds niemand ze. Gebruik daarom opvallende kleuren om de aandacht te trekken. Denk hierbij aan kleuren zoals geel, blauw of rood voor borden en logo's. Het gebruik van contrastkleuren kan ook helpen om de aandacht te trekken.

Zorg dat de parkeergarage vindbaar te vinden is in navigatie-apps

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone met internet. Zorg ervoor dat je parkeergarage te vinden is in iedere navigatie-app, zodat bezoekers die gebruikmaken van zo’n app moeiteloos naar de parkeergarage worden geleid.

Laat de buitenkant opvallen

Een aantrekkelijke en opvallende buitenkant helpt natuurlijk ook om de parkeergarage beter vindbaar te maken. Niemand rijdt zomaar voorbij een opvallend gebouw. Breng bijvoorbeeld opvallende lichtreclame aan of zorg voor een gevel die eruit springt. Het belangrijkste hierbij is dat de parkeergarage te onderscheiden is van de andere gebouwen in de buurt.

Onthoud dat het vinden van een parkeergarage de eerste indruk is die bezoekers krijgen. Door bovenstaande stappen te volgen, zorg je ervoor dat jouw parkeergarage gemakkelijk vindbaar is en een positieve indruk achterlaat bij jouw klanten.

 

Meer over All Jobs