Optimaliseer de bezoekerservaring

Een parkeergarage beter vindbaar maken, hoe doe je dat?


Het vinden van een parkeergarage is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet in een drukke stad. Als eigenaar of beheerder van een parkeergarage wil je natuurlijk wél dat bezoekers jouw parkeervoorziening moeiteloos vinden.

Hieronder zijn enkele manieren om een parkeergarage beter vindbaar te maken.

Een goed zichtbaar entreeportaal

Het entreeportaal is het allerbelangrijkste element van de parkeergarage. Daar moeten bezoekers naartoe. Je wilt dus dat deze duidelijk zichtbaar is vanaf de weg. Zorg voor een opvallend entreeportaal door het gebruik van kleuren en tekst die eruit springen. Ook helpt het om het entree uitnodigend te maken, door bijvoorbeeld groenvoorzieningen of kunstwerken te plaatsen. Bovendien is voldoende licht van essentieel belang, zodat de parkeervoorziening ook 's morgens vroeg en 's avonds laat goed te vinden is.

Duidelijke bewegwijzering

Een duidelijke bewegwijzering, ook wel wayfinding, is cruciaal om klanten naar de parkeergarage te leiden. Dit bereik je door borden te plaatsen op strategische punten, zoals kruispunten of straathoeken. Hierbij is het van belang dat de borden groot genoeg en gemakkelijk leesbaar zijn, ook vanuit de auto.

Parkeer Route Informatie Systeem

Plaats al een stuk verderop een Parkeer Route Informatie Systeem waarop te zien is welke kant bezoekers op moeten om de parkeergarage te vinden. Dit systeem geeft bovendien meteen aan of de parkeergarage nog vrije plekken heeft en in het meest ideale geval ook om hoeveel plekken het gaat. Zo weten bezoekers direct waar ze aan toe zijn, wat zorgt voor een positievere ervaring.

Gebruik opvallende kleuren

Je kunt wel borden plaatsen, maar als deze niet opvallen ziet nog steeds niemand ze. Gebruik daarom opvallende kleuren. Denk hierbij aan geel, blauw of rood voor borden en logo's. Het gebruik van contrastkleuren kan ook helpen om de aandacht te trekken.

Zorg dat de parkeergarage te vinden is in navigatie-apps

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone met internet. Zorg er dus voor dat je parkeergarage te vinden is in iedere navigatie-app, zodat bezoekers die gebruikmaken van zo’n app moeiteloos naar de parkeergarage worden geleid.

Laat de buitenkant opvallen

Een aantrekkelijke en opvallende buitenkant helpt natuurlijk ook om de parkeergarage beter vindbaar te maken. Niemand rijdt zomaar voorbij een opvallend gebouw. Breng bijvoorbeeld opvallende lichtreclame aan of zorg voor een gevel die eruit springt. Het belangrijkste hierbij is dat de parkeergarage te onderscheiden is van de andere gebouwen in de buurt.

Onthoud dat het vinden van een parkeergarage de eerste indruk is die bezoekers krijgen. Als al het bovenstaande op orde is, is het resultaat dat jouw parkeergarage gemakkelijk vindbaar is en een positieve indruk achterlaat bij jouw klanten. En dat is belangrijk.

Begin vandaag nog met het meer vindbaar maken van jouw parkeergarage door contact met ons op te nemen!

Meer over All Jobs